Petanquen Erikoisseura Espoon Sivukuula ry (PEESI)

Urheilutähtenä maailmalla

 

(La Tuque, Kanada, Naisten MM-kisat 2002)

Kati Nieminen

Montrealissa kaikki naispetankistit delegaatioineen ja lehdistön edustajineen ohjattiin erikoisjunaan ja matka La Tuquen 5000 asukkaan pikkukaupunkia kohti alkoi. Junamatkan piti kestää vain kolmisen tuntia, mutta helteen vuoksi kiskot olivat kovilla ja juna joutui ajamaan tosi hitaasti matkan venyessä kuusituntiseksi.

Sitkeästi oli vastaanottokomitea kuitenkin jaksanut rautatieasemalla odottaa, koska paikalla oli lehtitietojen mukaan n. 4000 henkeä vastaanottamassa meitä, urheilijoita.

Kaupungin johto, lehdistö ja reippaat koululaiset heiluttivat pienoislippuja, ilmapalloja, hurrasivat, kättelivät kaikki pelaajat ja toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi. Kaupungilla kävellessä huomasi myös kuinka paljon meitä oli odotettu. Melkein jokaisessa näyteikkunassa oli petankki-aiheinen somistus ja tervetulotoivotuksia kaikilla mahdollisilla kielillä, jopa suomeksi.

Kisakylä koostui kymmenistä matkailuautoista, jotka oli parkkeerattu vartioidulle alueelle ruokailu- ja tiedotuspaikan pihalle. Neljä henkeä matkailuautossa koettelee kyllä yhteishenkeä, mutta onneksi se oli kuitenkin uusi ja siisti ja heti oven ulkopuolella olevalle nurmikentälle pääsi löhöilemään tai heittelemään vaikka pehmo-omenaa niin kuin me tehtiin.

Avajaiset olivat aivan mahtavat. Lippukulkueiden ja puheiden jälkeen esiintyi kanadalaisia laulajia, mutta mieleenpainuvimpia olivat kuitenkin intiaanit pukuineen, tansseineen ja rummutuksineen.

Kaupungintalolla järjestetyssä coctail –tilaisuudessa meille tarjottiin drinkkejä ja pikkunaposteltavaa. Kaikkien piti kirjoittaa nimensä kaupungin vieraskirjaan. Kilpailujen aikana sekä lapset että aikuiset keräsivät pelaajilta nimikirjoituksia ja antoivat meille muistoesineitä.

Meitä tosiaan kohdeltiin kuin urheilutähtiä.

latuque1.jpg

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Peesi = Petanquen Erikoisseura Espoon Sivukuula ry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .PEESI:n pääsivu

Yhteystietoja
Hallitus
Tilinumero

Pelaajat
Ketäs meitä onkaan?

Saavutuksia
Kisamenestys arvokisoissa
Muut kisat

PEESI-Trippelit
Kisatulokset 1997-

Vuoden pelaajat
PEESI:n Vuoden pelaajat 1997-

PEESI:n laulut
Petankkiaiheisia lauluja

Klossivahti
Salaperäisen Klossivahdin puolilegendaariset pakinat

Galleria
Kuulakuvia sivuvalossa