Suomen
Petanque-
Liitto ry
Petanque SM 2001 Lahti

Ohjelma:

Ohjelma

Kisat avaa tiistaina 3.7. klo 11:00 Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, koripallon Suomenmestari v. 2000.

Näytösottelu lauantaina 7.7. klo 14:00, vastakkain:


Osallistumisoikeus:

SM-kisoihin voivat osallistua kaikki Suomen Petanque-Liitto ry:n pelilisenssin omaavat. Lisenssin hinta vuonna 2001 on 100 mk ja sen saa hankittua mistä tahansa SP-L ry:n jäsenseurasta. Juniorisarjaan voivat osallistua vuonna 1984 ja myöhemmin syntyneet, juniorilisenssin hinta on 10 mk.

Osallistumismaksut ja ilmoittautuminen:

Yleisessä ja naisten sarjassa 80 mk / osanottaja / kilpailu, juniorisarjassa 50 mk / osanottaja / kilpailu.

Kukin joukkue nimeää itselleen kapteenin, joka hoitaa koko joukkueen ilmoittautumisen ja osallistumismaksun omalle seuralleen 19.6.2001 mennessä.

Seurat hoitavat ilmoittautumiset ja maksut liitolle 21.6.2001 mennessä. Ilmoittautumislomake ja tarkemmat ohjeet toimitetaan seuroille hyvissä ajoin ennen määräaikaa.

Muuta:

Kaikilla joukkueilla tulee olla yhtenäinen peliasu. Tämä tarkoittaa vähintään samanlaista paitaa/takkia. Vain tuomarit voivat antaa luvan poiketa säännöstä sääolosuhteiden mukaan.

Kilpailulajit:

Sekaduppelijoukkueissa on mies ja nainen. Singeli on yksilölaji. Duppeli pelataan kaksihenkisin joukkuein ja kuninkuuslaji trippeli kolmihenkisin joukkuein.

Uutena yksilölajina on mukana ammunta. Siinä on viisi eri tehtävää, joihin jokaiseen ammutaan neljältä eri matkalta. Heittoja tulee siis kullekin kilpailijalle 20. Yhdestä heitosta saa pisteitä 0, 1, 3 tai 5. Maksimipistemäärä yhdestä suorituksesta on näin ollen 100. Epävirallinen Suomenennätys vuodelta 2000 on 41 pistettä.

Pelitavat:

Kussakin lajissa pelataan ensin yksi tai useampia cirkel-poulekierroksia. Jury päättää asiasta olosuhteiden mukaan. Jatkopelit cup-muotoisena. Juniorisarjassa saatetaan käyttää muitakin pelitapoja. Ammunnassa jokainen osallistuja tekee yhden suorituksen ja parhaat pääsevät loppuotteluihin.

Oheiskilpailut:

Oheiskilpailuihin voi osallistua kuka tahansa ilman lisenssiäkin. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ja maksut vaihtelevat ilmaisesta muutamaan kymppiin.