Suomen Petanque-Liitto ry PETANQUE SM 2000 Lahden Matkustajasatamassa 4.-9.7.

Tunnelmia satamasta Juhannuksena reilu viikko ennen kisoja
Lahden matkustajasatama
Kahvila Kariranta, jonka eteen kilpailujen keskusalue sijoittuu / Sibeliustalo / Aurinko laskee Vesijärveen

PETANQUE SM 2000 Lahden Matkustajasatamassa 4.-9.7.

Paikka on tuttu monille petankisteille jo loppukesältä 1999, kun samalla alueella pelattiin Sinfonia Petanque / yli 50-vuotiaiden SM-duppeli. Silloin käytössämme oli vain hyvin pieni osa satamasta ja hieman kaukana sen keskusalueesta. Sataman täytti silloin pääasiassa Sinfonia Regatta ja sen lukuisat ravintolateltat, myyntikojut ja muut tapahtumat.

Tänä kesänä meille on varattu koko satama viikon ajaksi! Finaalikenttä katsomoineen ja muutama muu pääkenttä sijoitetaan aivan Kahvila Karirannan viihtyisän terassin eteen. Ihan vieressä on toinenkin kahvila, laivaravintola terasseineen ja tapahtumatori. Muita kenttiä tehdään rantaa pitkin niin paljon, kuin sopii.

Pelialusta on erinomainen! Pääkentät ovat MM-tasoa; kovan alustan päällä sepelikerros. Muut kentät ovat lähes samanlaisia; kova alusta niissäkin, mutta sepeliä hieman vähemmän. Siis hyvin erilaiset - ja paremmat - kuin kolmena edellisenä vuonna Helsingin Rautatientorilla.

Heinäkuun alussa hyvällä ilmalla liikkuu alueella runsaasti ihmisiä jokaisena päivänä. Tapahtumatori terasseineen ja kahviloineen vetää tuhansia ihmisiä Vesijärven rantaan nauttimaan kauniista kesäpäivistä ja upeista auringonlaskuista. Satamaa kutsutaankin "lahtelaisten yhteiseksi olohuoneeksi".

Lahti on sijainniltaan keskeinen ja kaupunkiin on helppo tulla melkein mistä suunnasta tahansa. Ilmainen pysäköintialue on noin sadan metrin päässä pääkentistä ja sinne sopii runsaasti autoja. Lähimmät hotellit ovat reilun kilometrin päässä keskustassa. Mukkulan leirintäalue on parin kilometrin päässä.

Uusi uljas konsertti- ja kongressikeskus Sibeliustalo avattiin maaliskuun alussa parinsadan metrin päässä pelipaikastamme. Sibeliustalo ja Petanque SM yhdessä ovat varmaankin kaupungin ja lähialueen huomattavimmat nähtävyydet tulevana kesänä!

TERVETULOA LAHTEEN!

Ohjelma


Osallistuvat
joukkueet
ja lohkojako


Yleisen singelin
ennakkosuosikkeja


Henkilökunta


Kilpailualueen
kartta


Käsiohjelma
(PDF 1448 kt)


Lisätietoja: jpoyry@sci.fi.

TULOKSET JA VALOKUVIA


Edelliset SM-kisat: 1999 - 1998 - 1997


Suomen Petanque-Liitto ry